top of page

Artiklar

  • Enhet

Enhet enligt Vide - Valet 2022

Vide Geiger är ordförande i Enhet, chef för företaget Ipsos-Archway, gitarrist och discgolfare. Efter uppväxten i kollektiven Moder Jord och Skogsnäs, fem år i Toronto och ett år i Paris så landade Vide på Österlen tillsammans med sin fru och tre barn. Att se hur samhällen i andra länder fungerar har givit nya insikter på vad vi tar för givet här i Sverige, men som kanske inte alltid är den bästa vägen framåt.

I Kanada är de t.ex. öppna för komplementärmedicin, stolta över sin mångkultur och framförallt finns en tillit och öppenhet till andra människor som tyvärr inte är lika framstående i Sverige. Ännu. Men det visar vad som är möjligt. Vi kan skapa en tilltro till allas rätt att bidra till samhället med sina styrkor och passioner, och skapa utrymme för allas kreativitet, vilket gör vår gemenskap till ett samhälle där alla har sin självklara plats. Vår kreativitet är inte begränsat till våra jobb, samhället behöver oss, och vi behöver denna gemenskap, som skall vara till för oss.

De underliggande orsakerna, de högre perspektiven och frågan om "vad vi vill ha samhället till?", ligger Vide varmt om hjärtat.

Vides hjärtefrågor är: hälsa, frihet och miljö.

Hör och se på denna intervju med Vide Geiger, ordförande i Enhet.

Filmat och redigerat av Anna Bohlmark.


681 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page