top of page

Artiklar

Jul och nyårshälsning från Enhets ordförande Vide Geiger

När vi blickar framåt och sätter intentioner kring hur vi vill se 2022 så kommer jag först och främst att tänka på att ena människor och ett splittrat samhälle, att hitta tillbaka till allt det vi alla har gemensamt; drömmen om ett gott liv, behovet av frihet, god hälsa, och nära vänner och familj.


Vi behöver tak över huvudet och mat i magen.

Vi söker alla mening i vår tillvaro och vill varandra väl.

Men efter ett år av så mycket separation och splittring i samhället så behöver vi återigen känna gemenskap med människorna omkring oss, att vi verkligen värderar varandras olikheter, att vi förstår att det är våra olika perspektiv som gör samhället starkt.


Det är inte alltid lätt att stå stark i denna tro när narrativet uttalar en enda väg som den rätta och lämnar lite utrymme till reflektion och eftertänksamhet, det krävs hårt arbete att behålla vår respekt och förståelse för varandras olika liv, att stå upp för varandra även när vi tycker olika, även när man är rädd, ledsen eller arg.


Kom ihåg att vi är alla i olika faser i livet, har olika roller att bidra med, har olika erfarenheter att tillföra vår kollektiva kunskap.


Vi är summan av det vi upplevt, men det är upp till oss hur vi går vidare. Det är dags att stå starka i vår förståelse för vad som binder oss samman i vårt samhälle, det är vi som är kittet, det är vi människor som är grunden i samhället.


Vi behöver vilja varandra väl och tänka på dem som har det svårt eller är sjuka, vi behöver stå upp för vår frihet, även när den inte tas ifrån mig eller dig, vi behöver stå enade. Vi behöver Enhet!


Nu önskar jag er alla en riktigt god jul, så tar vi och vilar upp oss inför ett riktigt spännande valår där samverkan kommer att vara ledordet, där vi arbetar tillsammans för verklig förändring!


Varma hälsningar, Vide Geiger, ordförande i Enhet

91 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Enhets årsmöte och medlemsdag

Enhet kallar alla medlemmar till årsmöte lördagen den 22:a april 2023 kl. 13-18. Årsmötet följs av medlemsdag söndagen 23:e april. Årsmötet och medlemsdagen kommer att hållas på Zoom över internet. Pr

Comments


bottom of page