top of page

Ulla Skog

Nominerad till suppleant

Det är en ära för mig att bli nominerad till Enhets styrelse.

Jag har under flera år haft uppdrag inom Enhet såsom suppleant och ledamot i styrelsen och ansvarig för medlems teamet. Det är verkligen givande och utvecklande att få vara en del av ett kompetens och hängivet team. Utöver det administrativa arbetet i styrelsen har jag också engagerat mig i att anordna medlemsmöten, sjösätta kampanjer och skriva artiklar. Kampanjer som både lyfter en viktig fråga, exempelvis hållbart skogsbruk, och gör Enhet känt för flera. En tanke som jag har är att genom brev kontakta alla (så kallade kändisar) och på en vänligt sätt fråga om de verkligen trivs med att medverka i våldsamma filmer och serier Det finns många sätt att bedriva gräsrotsarbete vilket är roligt och spännande..


Min hemort är en liten by (Rasbokil) utanför Uppsala där jag bor tillsammans med Mats som är min sambo sedan 40 år. Vi har två vuxna döttrar och 4 barnbarn. Barnbarnen är mina superkompisar och vi leker loss i timmar när vi ses.

På vår tomt odlar vi grönsaker med målet att vara självförsörjande. Där finns också bärbuskar, fruktträd och i växthuset växer det tomater och gurka. Nyligen startade jag, tillsammans med en god vän, Rasbokils By odlingsgrupp, med ambitioner angående gemenskap, kunskapsutveckling, själv- och samörsörjning, mm. Sedan förra året har vi en gemensam potatisodling som vi kommer att utöka i år.


Förra året gick jag i pension och lämnade ett långt yrkesliv som socionom och hälso- och sjukvårds kurator. De flesta dagar har jag trivts på jobbet och det har varit berikande att få ta del av människors tankar, känslor och livssituation samt att vara till stöd och hjälp i svåra situationer. Min direkta erfarenhet är att det är många människor som har det onödigt tufft i sin livssituation på grund av ett hårt samhällsklimat. Jag har alltid haft ett stort intresse för komplementärmedicinen och har utbildat mig till yogaterapeut samt mindfulness instruktör. Läkande örter är också ett stort intresse.


Min övergripande hjärtefråga är hur vi organiserar vårt gemensamma samhällsbygge i stort och smått. Det har varit en lång process och bitvis smärtsam att komma till insikt om att våra politiker, myndigheter och andra makthavare i första hand inte vill oss väl. För vad är det som hindrar oss från att bygga en värld i kärlek och harmoni på en blomstrande planet? Skapa globalt välstånd och fred för alla. I en civilisation värt namnet behöver vi inte bekymrar oss att för att få mat på bordet eller hur vi ska kunna betala nästa hyra. Grunden till verklig förändring ligger i vårt medvetande och tänkande. Enhets Medvetandet hedrar allt liv och håller varje själ högt.


I det övergripande perspektivet blir förstås penning och finanspolitiken viktig. Hur vi skapar och fördelar våra resurser så att det kommer alla till del på ett hållbart sätt. Vi behöver lämna tanke strukturerna om brist bakom om oss och börja skapa våra liv utifrån överflöd.

En av Enhets viktigaste frågor enligt mig är den om ett starkt lokalsamhälle. I lokalsamhället odlar vi vår mat, producerar den energi vi behöver, hämtar material till våra bostäder som vi hjälps åt att bygga. Vi tar hand om våra barn, äldre och varandra. Vi har kul och trivs tillsammans. Vi förenar hållbar fredskultur i det lokala.


Hälsofrihet ligger mig varm om hjärtat. Vi behöver en helt ny syn på hälsa och välmående.

Ulla Skog
bottom of page