top of page
Gunilla Wigertz

Gunilla Wigertz

Talesperson

Jag har en lång erfarenhet av Enhets grundläggande tankar, visioner och historia eftersom jag har varit med i Enhet så gott som från start samt lever tillsammans med Enhets grundare, Ulf Wåhlström. Vi har dessutom en 22-årig son tillsammans.

Under åren har jag verkat som partisekreterare, styrelseledamot, kontaktperson för Norrköping & Östergötland, samt kandiderat för Enhet till Norrköpings kommunfullmäktige och som riksdagskandidat för Enhet i åtta riksdagsval.

Parallellt har jag haft anställningar, drivit eget företag eller både och. Jag har bl a erfarenhet av rese- och turistnäringen, socialt arbete och administration. Jag är beteendevetare och nu för tiden arbetar jag med livscoaching, parterapi, EFT/Tapping, förlåtelseprocesser, sorgbearbetning och traumabehandling med hjälp av EFT och EMDR i mitt företag Relationscoachen.

Allt liv består av relationer. Relationer har varit en röd tråd genom hela livet. För mig har det inneburit att utveckla relationen till mig själv och förstås till alla jag möter. Min passion är att få stödja människor i meningsfulla samtal t ex i mitt jobb, via kvinnocirklar, kurser och i andra sammanhang, bl a politiskt. Jag föreläser också om självkännedom, parrelationer, harmoniutveckling och kommunikation, det sistnämnda med hjälp av Nonviolent Communication.

Allt jag gör, gör jag samtidigt för Enhet som parti och för enhet i det lilla och i det stora. I Enhet kom jag hem. I Enhet finns alla mina egna visioner och mål. I Enhet kan jag fortsätta sprida budskapet om kärlek, frihet och enhet. Både via mitt skrivande och genom att åka ut i landet och erbjuda föredrag och samtal om Enhet för alla intresserade.

Mina hjärtefrågor är att stödja och upprätta de svagare i samhället som är i behov av hjälp, bland annat inom äldreomsorgen, psykvården och de stressade barnen i skolan som inte känner sig hemma i skolsystemet. För mig går dessa frågor hand i hand med ett inre och yttre freds- och frihetsarbete, vilket i praktiken innebär att aktivt arbeta för en ökad självförsörjning och frihet i Sverige, t ex en Swexit, ett nej till WHO:s utökade makt, ett ja till svensk neutralitet och ett nej till Nato.

Jag vill bidra till att förverkliga Enhets visioner om att inre frid ger yttre fred, samt att alla ska ha största möjliga frihet – endast begränsad av alla andras lika rätt till samma frihet.

Vide Geiger

Vide Geiger

Talesperson

Jag är 45 år och bor på Österlen med min fru och tre barn. Genom min uppväxt på kollektiven Skogsnäs och Moder Jord så har jag en förkärlek till gemenskap och mänskliga relationer. Jag tycker om att se rötterna till varför samhället ser ut som det gör och strävar alltid efter att hitta ett högre perspektiv, att inte fastna i reaktioner, och försöka hitta de grundläggande principerna som kan skapa ett samhälle enligt Enhets visioner.

När jag inte lägger min energi på Enhet arbetar jag som chef på ett webutvecklingsföretag, tycker jag om att vara med familjen, är gitarrist och spelar in mina låtar i min hemmastudio, tävlar i discgolf och älskar att vara ute i naturen.

För mig är Enhet inte "bara" ett politiskt parti, det är också en rörelse och ett ramverk för att stötta människor och samhället i den omställning vi vill se.

Mina hjärtefrågor är:

Natur och miljö. Vi lever i symbios med naturen och behöver ingå en mogen relation baserad på ömsesidig respekt och kärlek.

Frihet. Vi föds på jorden och skall vara fria att nyfiket utforska den och oss själva, och utveckla oss utifrån vad vi känner är meningsfullt och givande. Samhället skall vara till för oss, människan, i första hand.

Hälsa. Vi har en föråldrad syn på hälsa och vi behöver börja se att välmående inte är avsaknaden av sjukdom, det är ett aktivt arbete för att främja och utveckla välmåendet, och få det att genomsyra samhället.

Talespersoner

bottom of page