top of page

Gunilla Wigertz

Talesperson

Jag har en lång erfarenhet av Enhets grundläggande tankar, visioner och historia eftersom jag har varit med i Enhet så gott som från start samt lever tillsammans med Enhets grundare, Ulf Wåhlström. Vi har dessutom en 22-årig son tillsammans.

Under åren har jag verkat som partisekreterare, styrelseledamot, kontaktperson för Norrköping & Östergötland, samt kandiderat för Enhet till Norrköpings kommunfullmäktige och som riksdagskandidat för Enhet i åtta riksdagsval.

Parallellt har jag haft anställningar, drivit eget företag eller både och. Jag har bl a erfarenhet av rese- och turistnäringen, socialt arbete och administration. Jag är beteendevetare och nu för tiden arbetar jag med livscoaching, parterapi, EFT/Tapping, förlåtelseprocesser, sorgbearbetning och traumabehandling med hjälp av EFT och EMDR i mitt företag Relationscoachen.

Allt liv består av relationer. Relationer har varit en röd tråd genom hela livet. För mig har det inneburit att utveckla relationen till mig själv och förstås till alla jag möter. Min passion är att få stödja människor i meningsfulla samtal t ex i mitt jobb, via kvinnocirklar, kurser och i andra sammanhang, bl a politiskt. Jag föreläser också om självkännedom, parrelationer, harmoniutveckling och kommunikation, det sistnämnda med hjälp av Nonviolent Communication.

Allt jag gör, gör jag samtidigt för Enhet som parti och för enhet i det lilla och i det stora. I Enhet kom jag hem. I Enhet finns alla mina egna visioner och mål. I Enhet kan jag fortsätta sprida budskapet om kärlek, frihet och enhet. Både via mitt skrivande och genom att åka ut i landet och erbjuda föredrag och samtal om Enhet för alla intresserade.

Mina hjärtefrågor är att stödja och upprätta de svagare i samhället som är i behov av hjälp, bland annat inom äldreomsorgen, psykvården och de stressade barnen i skolan som inte känner sig hemma i skolsystemet. För mig går dessa frågor hand i hand med ett inre och yttre freds- och frihetsarbete, vilket i praktiken innebär att aktivt arbeta för en ökad självförsörjning och frihet i Sverige, t ex en Swexit, ett nej till WHO:s utökade makt, ett ja till svensk neutralitet och ett nej till Nato.

Jag vill bidra till att förverkliga Enhets visioner om att inre frid ger yttre fred, samt att alla ska ha största möjliga frihet – endast begränsad av alla andras lika rätt till samma frihet.

Gunilla Wigertz
bottom of page