top of page

Vide Geiger

Talesperson

Jag är 45 år och bor på Österlen med min fru och tre barn. Genom min uppväxt på kollektiven Skogsnäs och Moder Jord så har jag en förkärlek till gemenskap och mänskliga relationer. Jag tycker om att se rötterna till varför samhället ser ut som det gör och strävar alltid efter att hitta ett högre perspektiv, att inte fastna i reaktioner, och försöka hitta de grundläggande principerna som kan skapa ett samhälle enligt Enhets visioner.

När jag inte lägger min energi på Enhet arbetar jag som chef på ett webutvecklingsföretag, tycker jag om att vara med familjen, är gitarrist och spelar in mina låtar i min hemmastudio, tävlar i discgolf och älskar att vara ute i naturen.

För mig är Enhet inte "bara" ett politiskt parti, det är också en rörelse och ett ramverk för att stötta människor och samhället i den omställning vi vill se.

Mina hjärtefrågor är:

Natur och miljö. Vi lever i symbios med naturen och behöver ingå en mogen relation baserad på ömsesidig respekt och kärlek.

Frihet. Vi föds på jorden och skall vara fria att nyfiket utforska den och oss själva, och utveckla oss utifrån vad vi känner är meningsfullt och givande. Samhället skall vara till för oss, människan, i första hand.

Hälsa. Vi har en föråldrad syn på hälsa och vi behöver börja se att välmående inte är avsaknaden av sjukdom, det är ett aktivt arbete för att främja och utveckla välmåendet, och få det att genomsyra samhället.

Vide Geiger
bottom of page